Wielerpromotie Het Groene Hart

3 Nations Cup Spaarnwoude

“Alles draait om het NK Mountainbike 2017”

Het DT Swiss/Giant Nederlands Kampioenschap Mountainbike 2017 Landgraaf staat dit jaar garant voor extra veel beleving en vermaak, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Er worden namelijk twee Nederlandse Kampioenschappen verreden; het NK XCO (Cross Country) en het NK XCE (Eliminator). Ook uniek is dat er van maart tot en met juli erg veel georganiseerd wordt rondom deze editie van het NK MTB, zoals jeugdclinics, de Discovery Trail Day, MTB-beurs, foodtruckfestival en een downhill demo.

Het dubbele NK vormt het hoogtepunt van alle activiteiten. Deelnemers zullen getrakteerd worden op een veelzijdige parcours (XCE) en voor Nederland ongekende hoogteverschillen (XCO). Voor toeschouwers valt er veel te beleven door zowel de spectaculaire wedstrijden als door alle extra activiteiten rondom de NK’s.

Locatie
De XCO en XCE parcoursen zijn gelegen op en rond de Wilhelminaberg, tussen Leisurepark Strijthagen, Megaland. Modo Verde en Snowworld Landgraaf. De faciliteiten van Leisurepark Strijthagen zijn gedurende het gehele weekend voor renners en publiek toegankelijk.

Wedstrijdweekend
Dit jaar zullen de XCE-wedstrijden op 14 juli 2017 en de XCO-wedstrijden op 15 en 16 juli 2017 worden verreden, zie programma voor alle details. Vanaf de vrijdagmiddag ervoor 16:00 uur is het XCO-parcours open voor verkenning.

Toeschouwers
De Wilheminaberg blijft nog altijd de grootste trekpleister van het parcours. Het bezoeken van de wedstrijden is gratis. Op Facebook “NK Mountainbike 2017” staat meer info over de vele extra activiteiten die rondom dit dubbele NK worden georganiseerd.

Deelnemers
Voor deelnemers zijn voldoende en goede faciliteiten beschikbaar. In de panden van het Leisurepark Strijthagen bevindt zich de inschrijfbalie, kleedruimtes met douches en dopingcontrole. Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar waar nodig zijn er alternatieve routes die de deelnemer kan kiezen naar gelang zijn of haar niveau. Inschrijven kan ook via het inschrijfformulier.

Teams
Teams kunnen een speciale plaats reserveren waar zij een 1e-rangspositie hebben langs het parcours. De plaatsen zijn te reserveren via het aanmeldformulier teams.

Pers
Indien u een perskaart wilt, dan kunt u dat aanvragen via het formulier ‘pers accreditatie’ in het menu. Persberichten, promotiemateriaal en ondersteunende beelden hier te downloaden.